Schilderijen van in het semi-wild levende paarden en paarden in opdracht geschilderd

uit 2006 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Kallista

2023

Portret van een merrie

Sanna's paarden Sanna's horses

2023

In mijn blog kunt u lezen hoe ik aan deze prachtige opdracht kwam van deze kudde paarden (Freibergers o.a.) in hun omgeving.   In my blog you can read how I came about this beautiful commission of this group of horses (Freibergers a.o.) and their surroundings.

Garnalenvissers Shrimpfishers

2020

De zeepaarden van de garnalenvissers. The seahorses of the shrimpfishers.

Garnalenvissers Shrimpfishers

2020

Dit meerluik schilderde ik voor de expositie bij Galerie Zuid met als thema het gedicht "Denkend aan Holland". Garnalenvissers zoals de oude (Haagse) meesters ze schilderden hebben mij altijd erg aangesproken. Een mooie gelegenheid om zelf eens te proberen ze uit de verf te laten komen.   I painted this multi-panel for the exhibition at Galerie Zuid with the theme of the poem "Thinking of Holland". Shrimp fishermen like the old (Hague) masters painted them have always appealed to me. A great opportunity to try to catch them in paint myself.

Citella

2017

Voor de familie Boon trof mij de eer hun onlangs overleden paard Citella schilderen. De merrie is meer dan dertig jaar geworden en heeft menig keer haar beste beentje voorgezet tijdens de Oud Lunterse dag. Uiteraard in vol ornaat, zoals de familie gekleed ging in Veluwse klederdracht aan de befaamde optocht "de Reutemeteut" jaren mee deed.

"De Zwarte Parel van de zee"

2017

Voor het tweeluik dat ik mocht maken van de Friese merrie Esmee, werd het eerste schilderij een portret van de zwarte dame, het tweede een zeegezicht waar zij in alle vrijheid haar levenskracht toont. Het was een feestje haar zo in beeld te brengen.

Exspensive

2017

Exspensive is het prachtige model dat ik mocht gebruiken voor de expositie in Galerie Zuid. Het thema Gelderland komt hier in beeld daar deze hengst behoort tot het Klassiek Paarden Stamboek te Gelderland.

Friese merrie Esmee

2017

De Friese merrie Esmee, met veel plezier in opdracht geschilderd voor trotse eigenaar Kai. En terecht. Een heel bijzonder paard.

Gelderse Merries met veulens

2017

De Gelderse merries en hun veulens van landgoed Landlust mocht ik gebruiken als modellen voor het thema Gelderland.
 

Kerstkaartontwerp MZD

2017

Dit ontwerp maakten mijn moeder(landschap) en ik (paarden, koets) weer samen voor de Manege Zonder Drempels om te laten verwerken tot kerstkaart. Opbrengst van de verkoop is geheel en al voor deze manege voor meervoudig gehandicapten. Het schilderij wordt geschonken aan Drukkerij Modern Bennekom die jaarlijks de kaart gratis vervaardigt.

Maaike en Bente

2017

Maaike met haar lievelings Fries Bente. Schilderij in opdracht ten bate van Manege Zonder Drempels

Trust

2017

Voor een schilderdemonstratie/expositie tijdens een folkloristisch evenement kreeg ik een beeld aangeboden om te schilderen van de liefdesverklaring van een klein meisje aan een stoere Welsh Cob. Het bleek dat dit paardje een zacht plekje voor haar had en het vertrouwen was wederzijds.

Wilskracht

2017

Toen ik voor de expositie bij Galerie Zuid op zoek was naar Gelderse schoonheden, kwam de prachtige hengst Wilskracht op mijn pad. Ik mocht hem als model gebruiken voor een idee dat ik had. Maar tot mijn blije verrassing vroeg één van de eigenaren of ik hun paard eveneens in opdracht wilde schilderen. Nu, dat is altijd een feestje, zo'n heerlijk dier te vereeuwigen.

Anita's knappe kwartet

2016

Friezen en Shetlanders, in opdracht geschilderd op hout. Dank voor de ontzettend leuke opdracht Anita en heel veel plezier met je "houtrossen".

Koninklijk Warmbloed Paard Nederland

2016

Klein beeld van het Koninklijk Warmbloed Paard Nederland

Taken by surprise

2015

Konikveulen wordt verrast door mantelende buizerd

Ochtendbad

2014

Konikpaarden in natuurgebied de Blauwe Kamer

Drie Friese Gratiƫn

2008

Friese amazone op Friese merrie vergezeld door Friese Staby op een zonnig pleintje

Joy

2006

Jongen op New Forestpony, veulen ernaast, galopperend langs het strand