Deux-cheveaux e.a. zonnige inspiraties

uit 2005 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Overname

2019

Voor een garagebedrijf in Lunteren mocht ik dit groepsportret schilderen met daarop het bedrijf, de eerste eigenaar, zijn zoon als tweede eigenaar en de derde in de familie die nu de scepter zwaait over deze garage. Ik was blij dat de heren wilden poseren in één van de prachtige oldtimers die ten toon stonden gesteld tijdens de feestelijke overdracht. Het maakte het totale plaatje bijzonder schilderachtig en een plezier om aan te werken. Omdat er veel hout in het gebouw verwerkt zit en dit stuk een plek krijgt boven de balie, heb ik het houtmotief verwerkt in het werk.

Réveillé

2019

Voor een serie van drie Oldtimers mocht ik deze Simca8 uit gebruiken als model. Ik trof deze Francaise op de Eder heide en werd direct getroffen door de aanblik van deze zwarte dame. Was erg blij dat de eigenaren mij toe stonden haar te laten poseren voor mijn doel. Dank zij het fantastisch fotowerk van Martin van Schouten ( www.martinvanschoutenarchive.com )kon ik gebruik maken van gedegen beeldmateriaal wat betreft de auto. De achtergrond moest in dit geval uiteraard Parijs worden en ik koos de Notre Dame, niet wetend dat tijdens het voorbereiden van dit schilderij deze imposante kathedraal met die afschuwelijke brand te maken zou krijgen. Het maakte het stuk wat beladen, maar niet minder plezierig om aan te werken. Mijn bedoeling is een drietal oldtimers af te beelden in de hoofdstad van het land van herkomst. De tweede is een Regina Ruska te Amsterdam. De Bentley te Londen staat nog op de ezel.

Sjalom

2019

Voor een serie van drie Oldtimers mocht ik deze Regina (Ruska), behorende tot het VW Classica Genootschap,  gebruiken als model. Dank zij het fantastisch fotowerk van Martin van Schouten ( www.martinvanschoutenarchive.com ) kon ik gebruik maken van gedegen beeldmateriaal wat betreft de auto. De achtergrond moest Amsterdam worden, de stad waar deze klassiekers gemaakt werden. Deze Regina stamt uit 1970. Mijn bedoeling is een drietal oldtimers af te beelden in de hoofdstad van het land van herkomst. De tweede is een Simca te Parijs. De Bentley te Londen staat nog op de ezel.  

Knappe Eend

2018

Deux Cheveaux Joie de Vivre

MG

2018

MG in opdracht geschilderd. Vooroorlogse kwaliteit (van de auto)

Serendipity

2018

Vooroorlogse MG

Citrofieltje Joie de Vivre Hollande

2016

Voor het thema "Holland" dat de expositie bij Galerie Zuid, Harskamp deze zomer kreeg maakte ik deze eendrijder in de bollenvelden. Misschien herkent u hem... Een knipoog naar een kleurrijke schilder.  

Velocipede, Bloemenmeisje

2016

Voor het thema "Holland" dat deze zomer de sfeer van de expositie bij Galerie Zuid bepaalde, maakte ik dit bloemenmeisje dat met haar bosje door de bollenvelden fietst. Op de dijk, in de wind.

Citrofieltje Joie de Vivre

2008

Deux Chevautje voor Frans café

Citrofieltje Lavande

2006

Knappe gele "lelijke eend" (2CV6) rijdend door landschap met lavendel

Citrofieltje Campagne

2005

Deux Cheveaux toerend door Franse wijnstreek